Auto škola Dule

Izložba vozila koja su učestvovala u saobraćajnim nezgodama

Izložba vozila koja su učestvovala u saobraćajnim nezgodama
17Sep2020
Ocenite

KRUŠEVLJANIMA IZLOŽBA KAO UPOZORENJE: Sabrane fotografije teških saobraćajnih nesreća, OPOMINJUĆA PORUKA VOZAČIMA
Kruševljani su ovih dana bili u prilici da u okviru Evropske nedelje mobilnosti vide epilog teških saobraćajnih udesa sa najtežim, smrtnim ishodima.

Na izložbi vozila koja su učestvovala u saobraćajnim nezgodama prisustvovali su instruktori Auto škole Dule, sa svojim kandidatima.

– Veoma je važno pravilno pripremiti od ranih koraka sve učesnike u saobraćaju i prikazati im sve što se, na žalost, može očekivati prilikom udesa- kaže major policije Novica Cvetković, objašnjavajući razloge pripremanja ovakve izložbe.

Izložba je izazvala veliko interesovanje i razmišljanja organizatora da se ponovi u sredinama gde je to potrebno. Tim više, što je reč o vozilima koja su učestvovala u saobraćajnim nesrećama sa najtežim posledicama. Opomena vozačima u saobraćaju.

Saobraćajna policija Kruševca je za poslednjih osam meseci otkrila preko 3.600 prekršaja brzine, preko 3. 500 prekršaja nekorišćenja pojaseva i preko 700 vozača pod dejstvom alkohola. Na putevima oko Kruševca prošle godine poginulo je 18, a ove godine 7 lica.

Najveći broj udesa dogodio se na ulicama u naseljima, a najviše stradalih bilo je na državnim putevima. Ono što posebno brine jesu uzroci saobraćajnih nezgoda.

Naime, i dalje se najviše gine zbog neprilagođene brzine. Tačnije, jedna trećina svih poginulih je život izgubila u udesima izazvanim tim faktorom. Zbog vožnje pod dejstvom alkohola poginulo je 14 odsto žrtava, dok je propust pešaka bila uzrok smrti u 5 odsto slučajeva. Taj broj se, nažalost, do danas uvećao.

Izložba havarisanih, smrskanih vozila na putevima, pripremljena je saradnjom Policijske uprave Kruševac, Gradske uprave, Saveta za bezbednost saobraćaja i AMSS.

Poslednje sa bloga
Nova grupa u avgustu
Nove grupe od maja
Auto škola Dule © 2020 / Sva prava zadržana | Izrada web sajta: DART Studio & ATEC Technologies
Scroll